Jännä juttu tämmöinen blogi. Ihan sattumalta tälläisiin törmäsin ja ihastuin heti! Nytkö löytyi apuvälinen siihen, että minäkin saisin itseäni vihdoin niskasta kiinni... Ajatus siitä, että julkisesti jaan yritykseni laihtua (vihdoin ja pysyvästi) tuntuikin jollain tavalla mukavalta. Pientä itsensäpaljastajan vikaako, henkisesti siis... Jos ei sitä syömistä ajattelisi niin paljon, kun voi opetella käyttämään blogin kaikkia hienouksia.

Ikää on siis 34 ja siviilisääty naimisissa. Ylipainoinen olen ollut lähes koko ikäni. Kymmenen vuotta sitten onnistuin olemaan lähes normaalipainoinen muutaman kuukauden ajan, kun menin naimisiin. Sitä ennen laihdutin lähes 30 kiloa. Sen jälkeen tulin raskaaksi ja lihoin 35 ;o) Ikävä kyllä minun kohdallani väite siitä, että imettäminen vie kiloja pois, ei pidä paikkaansa. Imetin esikoista 14 kk ja sinä aikana lihoin vielä 10 kiloa lisää. Toisen raskauden jälkeen vaaka näytti 115 kiloa....

Lopulta kolme vuotta sitten laihduin kuin ihmeen lailla lähes 20 kiloa. Ikävä kyllä se oli kakkostyypin diabeteksen aikaan saamisia ja minulla kesti lähes vuosi tajuta se... 10 kiloa tuli takaisin, kun tablettihoidot aloitettiin. Tällä hetkellä liikakiloja on n. 35. Olo ei ole kovin kevyt ja lääkkeitä joudun diabetekseen, kolesteroliin yms. syömään niin paljon, että lähes 95 vuotias isoäitinikään ei taida vuorokauden aikana ottaa samaa määrää tabletteja.

Olis siis varmaan vähän pakko tehrä jottain...